I Danmark konstateres der hvert år 2-3 nye tilfælde af sklerodermi pr. 1 million indbyggere. Sygdommen er ca. 5 gange så almindelig hos kvinder som hos mænd. Den starter som regel i 40-50 års alderen, men sygdommen kan forekomme hos unge, og i sjældne tilfælde hos børn. Hvor mange børn er der mon i Danmark? Jeg har kendskab til 2, men kan forestille mig at der måske er et par stks mere???

Det er frustrerende at få diagnosen som 35 årig, hvad jeg fik for godt og vel 1 år siden.

Det må være mere frustrerende at få diagnosen sklerodermi – i hvilken form den nu engang findes i – som barn, og ikke mindst være forælder til et barn med sklerodermi (og her har alder altså ingen betydning).

Kender du et barn med sklerodermi, så send mig venligst en mail (står herude til højre).

I samarbejde med bestyrelsen for Dansk SKlerodermi & Raynaud Forening arbejder vi på at danne en selvhjælpsgruppe for børn/unge.