Som de fleste ved, så er sklerodermi ikke en entydig sygdom. Der findes en masse varianter af den og under den store sklerodermi-paraply findes en del bi-diagnoser eller andre autoimmune sygdomme, eller sygdomme i det hele taget.

En af den er Sjøgrens Syndrom. Den viser sig især ved tørhed i øjne og mund, men andre dele af kroppen kan også angribes.

Pga tørhed i øjne og mund er jeg blevet testet for sygdommen, men ud over at højre øje var lettere tørt i forhold til normalen, så går jeg ram forbi.

Dog har jeg lavet noget ressearch, og jeg faldt tilfældigt over en rigtig god blog, hvor en dame fra USA fortæller om hvordan det er at leve med Sjøgrens. Jeg synes den er rigtig god, idet hun kommer omkring en masse ting omkring hendes hverdag med sygdommen, hvad hun gør og bruger og tager, fakta om sygdommen, og ikke mindst en masse gode links og litteraturhenvisninger.

Siden er på engelsk og hedder Reasonably Well. En dejlig titel, der gemmer på en livsglad kvinde, der ikke bare sådan lader sig kue af at have en autoimmun sygdom.