Blog Image

Jeg er næsten færdig med at læse bogen “The scleroderma book – a guide for patients and families”. Og hvor ER jeg begejstret!

Den er skrevet af lægen Dr. Maureen Mayes, som er én af de førende inden for sklerodermi, i USA.

Bogen kan læses fra side 1 til slut, men den er ligeså meget beregnet som et slags opslagsværk, idet kapitlerne er fordelt på de forskellige områder, som man kan blive berørt, når man har sklerodermi. Faktisk anbefaler lægen i sit forord at man får mest ud af bogen ved at læse de kapitler, som har med éns eget sygdomsforløb at gøre. Ydermere gives der en LILLE halvvejs bekymrende pip om, at HVIS man ikke bryder sig om detaljer og “worst case scenario”, så lad være at læse bogen!

Men ellers er bogen skrevet meget sympatisk. Den er yderst informativ, og så har bogen til tider det humoristiske, afslappede glimt i øjet, som JEG er tilhænger af.

Budskabet er helt klart: Hvordan lærer man at forholde sig til sygdommen hver dag, velvidende at man har en usikker fremtid?

Fokus er på at man med tiden lærer at være en person der LEVER MED sklerodermi, og ikke være en person, et offer, der LIDER AF sklerodermi.

Læs bogen med det lille pip om, at den kan egnes rigtig godt som et opslagsværk. Og brug det, der passer lige netop til DIG og ikke som et skrækscenario for, hvad der kan ske indenfor de enkelte områder.

Bogen kan bla. købes på den danske e-boghandel eLounge.com.